söndag 4 september 2011

The Perfect Host (2010) - 4/6


John Taylor (Clayne Crawford) är en man med problem. Han rånade en bank för att betala sin sambos operation men det slutade illa. Nu haltar han fram på en skadad fot, jagas av polisen, och har själv lyckats bli rånad och förlorat både sin plånbok och sin revolver. I desperation bluffar han sig in hos Warwick Wilson (David Hyde Pierce) som håller på att förbereda en middag för sina vänner. Wilson visar sig dock vara något helt annat än han utåt verkar och det blir en mycket märklig kväll för stackars Taylor.

The Perfect Host är en väldigt ojämn film. För att vara så pass kort tar den lång tid på sig att komma igång. Allt är förlåtet under den underhållande, originella och ständigt skrattframkallande mittbiten, men tyvärr avslutas filmen av ett långt stycke som ställer en massa frågor och inte besvarar en enda. Det finns mycket att undra om Warwick Wilson.

Clayne Crawford gör en fin insats som dubbelnaturen Taylor. Han är kriminell, visst, men han är smart också och det faller honom inte naturligt att vara så brutal som han tvingar sig att vara.

Filmens riktiga behållning ligger dock i David Hyde Pierce, en skicklig skådespelare som alltid hamnar i samma roll. Här börjar han lämna den och gör något annat men kopplingarna till hans gamla verk är fortfarande tydliga. Jag har sagt att jag skulle vilja se honom spela en riktigt vidrigt ondskefull seriemördare, en Hannibal Lecter-roll, och se vad han skulle kunna göra med det. The Perfect Host är inte svaret på den önskan, men den är det närmaste vi kommit.

Inga kommentarer: