torsdag 9 april 2015

Hello Ladies: The Movie (2014) - 4/6


Den underhållande TV-serien Hello Ladies följer Stuart (Stephen Merchant, Ricky Gervais' toklånga parhäst) och hans försök att scora sin drömkvinna bland alla modeller och skådespelerskor i Los Angeles. I serien lyckas han aldrig och efter att den lades ner kom en långfilm för att avsluta historien.

Stuart bor fortfarande i ett fint hus med kompisen Jessica (Christine Woods) i gästhuset. Hon är en hoppfull skådespelerska som aldrig lyckas slå igenom. Stuart jobbar med nörden Rory (Kyle Mooney) och hans kompisar är tjocke Wade (Nate Torrence) och rullstolsbundne Kives (Kevin Weisman). I korthet så är det här inte ett gäng som passar in bland jetsetarna i Los Angeles. Stuarts plan är att fixa in sig via Jessicas kk Glenn (Sean Wing) som har kontakter med festfixaren Alan (Stephen Tobolowsky).

Det är inte svårt att räkna ut hur en långfilmsavslutning på Hello Ladies måste sluta - Stuart måste växa som person, komma över sina komplex, och till slut finna kärleken. Det blir inga överraskningar på den fronten, det roliga - eller inte - är att se det hända, och se detaljerna växa fram.

Den här gången handlar det om att Stuarts gamla ex Trudy (Henrietta Meire), vars tokdumpning av honom fick honom att lämna England för Los Angeles till att börja med, ska komma och hälsa på tillsammans med Josh (Greg Tuculescu) som hon lämnade Stuart för. Stuart måste ha en toksnygg tjej att visa upp och lyckas faktiskt scora en modell men när hon sviker honom finns det bara en sak att göra: muta Jessica att låtsas vara hans flickvän. Och modell. Och kompis med Nicole Kidman...

Det blir roligt, även om Stephen Merchants komik också går ut på att framkalla skämskudde efter skämskudde. Jag satt bokstavligt talat med en filt runt mig som jag drog framför ögonen när det blev alldeles för pinsamt. Ibland är det igenkänning, ibland är det bara jobbigt.

Men för det mesta är det kul. Förutsägbart, men kul. Ibland rentav charmigt. Stuart är trots allt en figur det är svårt att tycka illa om, särskilt när han till slut får sin insikt och vänder skutan rätt.

Inga kommentarer: