söndag 21 juni 2015

Tracers (2015) - 1/6


När parkour först gick mainstream var det väldigt coolt; de böljande karakteristiska rörelsemönstren liknade inget vi sett innan. Hypen dog fort, det blev uttjatat, och nu himlar jag med ögonen så fort jag ser en traceur på film. Så Tracers hade ingen bra början - det första som händer är att cykelbudet Cam (Taylor Lautner) korsar vägar med ett gäng traceurer och det slutar med att gängets snygga tjej Nikki (Marie Avgeropoulos) orsakar en olycka som sabbar Cams cykel.

Det är bara ett av hans problem. Han försöker reparera sin bil men har inte råd med reservdelar, han är skyldig kinesiska gangsters ett femsiffrigt dollarbelopp, han kan inte tjäna nog med pengar ens när hans cykel inte är sönder, och han ligger efter med hyran.

Besatt av Nikki börjar han leta efter traceurerna men hon verkar inte vilja ha med honom att göra. Han börjar träna parkour på egen hand - eftersom han uppenbarligen har mycket fritid och inga andra åtaganden - tills han lyckas hoppa och volta in i Nikkis gäng. Det är det sedvanliga pseudofilosoferandet och mötet med kvasi-Miyagin Miller (Adam Rayner). Det visar sig att gänget - under Millers ledning - gör vagt definierade jobb för att tjäna pengar, och Cam vill vara med.

Det är rätt tråkigt, alltihop. Parkour har vi sett förr, killen som drygar in sig hos den snygga tjejen som inte vill ha med honom att göra har vi sett förr, mentorn som visar sig vara något annat har vi sett förr, och huvudpersonen som slutligen vänder på steken har vi också sett förr. Om detta är Taylor Lautners efter-Twilight-plan så ser det inte för lovande ut för hans karriär.

Inga kommentarer: