torsdag 27 juni 2013

Wrecked (2011) - 1/6


En man (Adrien Brody) vaknar till liv i en kraschad bil någonstans i vildmarken. De andra i bilen är döda. Han är svårt skadad, har tydligen legat där ett tag redan, och har tappat minnet. Han försöker ta sig loss och sen tillbaka till civilisationen samtidigt som hans drabbade hjärna försöker reda ut vad det är som hänt.

Det är ungefär vad som händer i Wrecked. Sällan har jag sett en film som kan beskrivas med så få ord. Inget händer, inget händer, där är en puma, inget händer, inget händer, hund, hallucination, inget händer, inget händer, hund, inget händer, puman är tillbaka, lite mer hallucination, inget händer, upplösning och plötsligt slut.

Replikerna befinner sig på miniminivå - förstås, vem ska en ensam man prata med? Det enda vi får är oändliga sekvenser där han försöker fixa sitt brutna ben, försöker kravla åt förhoppningsvis rätt håll, umgås med djur, och interagerar med uppenbara fantasifoster, bland dem en kvinna (Caroline Dhavernas) som givetvis är nyckeln till hans minne.

Wrecked är väldigt, väldigt tråkig. Samma historia hade kunnat pressas ner till femton eller tjugo minuter och kanske bli sevärd. I stället är det en och en halv timme av att glo på en skadad man som släpar sig från ställe till ställe och håller käften så mycket det går medan en hund och en puma utgör mycket intressantare karaktärer än han.

Inga kommentarer: