tisdag 20 januari 2015

A Good Marriage (2014) - 3/6


Darcy (Joan Allen) verkar leva det perfekta livet. Hon har tre vuxna barn som älskar sina föräldrar och ett gott äktenskap med den fine och framgångsrike Bob (Anthony LaPaglia). Deras liv är skönt, lyckligt, tillrättalagt. Darcy kan nog inte föreställa sig att det kan ta slut.

Efter nästan tre årtiondens äktenskap gör hon upptäckter som tyder på att Bob har en mörk hemlighet. Hon inser nog sanningen mer eller mindre genast men måste göra efterforskningar för att övertyga sig själv. Slutsatsen står klar: Bob är inte den hon trodde att han var.

A Good Marriage bygger på en bok av Stephen King och som så många av hans historier börjar den lovande och bygger upp en situation som fastnar i huvudet, för att därefter inte ha någonstans att ta vägen och inget sätt att avsluta. Det är Kings problem; han får en bra idé och kan sällan följa upp den; i stället låter han historien flyga ut i besynnerligheter.

Den här gången går han åt andra hållet och berättelsen blir snarare mer och mer vanlig för att sluta tämligen antiklimaktiskt. Den hade kunnat sluta efter halva och det hade inte spelat någon större roll.

Inga kommentarer: